Buren Zonder Grenzen
Dynamisch veld toevoegen

Je kan gebruik maken van de onderstaande dynamische velden. Voeg deze toe aan de tekst en ze worden automatisch ingevuld wanneer de email wordt verstuurd naar een vrijwilliger. De naam van een dynamisch veld staat altijd tussen vier accolades. Technische informatie over de template taal.

Naam van dynamisch veld Voorbeeldwaarde

Facebook

Steun Buren Zonder Grenzen, samen in actie!

Onze missie

Buren zonder grenzen is een burgerinitiatief van vrijwilligers die erkende vluchtelingen ondersteunen bij het zoeken naar een woning in de brede regio rond Leuven. De werking ontstond in januari 2017 uit netwerken van geëngageerde Leuvenaars. Buren zonder Grenzen informeert huiseigenaars over verhuren aan erkende vluchtelingen. Na het vinden van een woning staan we vluchtelingen bij in hun nieuwe leven via verhuisondersteuning, het ter beschikking stellen van meubels en door een buddywerking. Zo wil Buren zonder Grenzen ervoor zorgen dat vluchtelingen letterlijk en figuurlijk een warme thuis vinden in en rond Leuven!

Hoe gaan we te werk?
Wanneer vluchtelingen ons om hulp vragen, hebben we eerst een kennismakingsgesprek met hen over hun achtergrond, toekomstplannen en inkomen. Daarna gaat ons belteam aan de slag: met een groepje vrijwilligers speuren we naar geschikte woningen, bellen we verhuurders en immokantoren op en informeren hen over verhuren aan vluchtelingen. Wanneer we een woning mogen bezichtigen, vergezellen we de vluchteling(en) op huisbezoek en geven we extra uitleg aan verhuurder. Zodra een familie een huurcontract mag tekenen, schiet het verhuisteam in actie om hen verder te installeren. Zij helpen de kersverse huurders met gratis meubels en installatie in de nieuwe woonst. Wie meubels nodig heeft, kan daarvoor terecht in de stock van Buren zonder Grenzen, die volledig uit donaties bestaat. Wanneer de nieuwe huurder(s) goed wel zijn geïnstalleerd, brengen we hen in contact met een lokale buddy. Dat is iemand die regelmatig contact onderhoudt met de nieuwkomer(s) en een aanspreekpunt is voor de verhuurder. Buddy's helpen onze huurders om zich sneller thuis te voelen, Nederlands te oefenen, administratie te begrijpen en een netwerk op te bouwen in hun nieuwe woonplaats.

Hoe zet Buren zonder Grenzen giften in?

Dankzij financiële steun kunnen we onze belangrijkste kosten dekken en onze huurders ondersteunen bij hun leven. De belangrijkste bestemming van giften in onze werking zijn:

  • Verhuizen: veel families die we installeren komen uit een opvangcentrum en hebben geen of amper bezittingen. Dankzij giften kunnen we de vervoerkosten dekken van onze verhuisploeg die hen voorziet van gedoneerde meubels
  • Leningen: soms worden onze huurders geconfronteerd met onverwachte kosten of kan het OCMW niet tijdig voorzien in een huurwaarborg. In dergelijke noodgevallen stellen giften ons in staat een renteloze lening te geven aan huurders
  • Organisatie van ons jaarlijks winter- en zomerfeest voor alle families en personen die we ondersteunen, buddy's, en vrijwilligers

Hoe kan je ons helpen te helpen

  • Doneer via de donatieknop onderaan.
  • Organiseer en dien je fondsenwervingsactie in
  • Word vrijwilliger via onze website
Samen met uw hulp, maken we het verschil!

Meer informatie

Neem vrijblijvend contact op met ons via
Dynamisch veld toevoegen

Je kan gebruik maken van de onderstaande dynamische velden. Voeg deze toe aan de tekst en ze worden automatisch ingevuld wanneer de email wordt verstuurd naar een vrijwilliger. De naam van een dynamisch veld staat altijd tussen vier accolades. Technische informatie over de template taal.

Naam van dynamisch veld Voorbeeldwaarde
Steun deze organisatie
Title