De Wissel
Dynamisch veld toevoegen

Je kan gebruik maken van de onderstaande dynamische velden. Voeg deze toe aan de tekst en ze worden automatisch ingevuld wanneer de email wordt verstuurd naar een vrijwilliger. De naam van een dynamisch veld staat altijd tussen vier accolades. Technische informatie over de template taal.

Naam van dynamisch veld Voorbeeldwaarde

Steun De Wissel, samen altijd warmer!

Onze missie

"De Wissel wil jonge mensen in een kwetsbare positie onthalen, waarderen en sterken, samen met wie hen omringen."

Zo komt de Wissel jaarlijks met 350 jongeren en gezinnen in contact. En is ze compagnon de route wanneer het (samen)leven niet zo goed lukt. Soms is dat voor een korte periode, een ontmoeting per week; soms is dat voor een langere periode intensief.

Dikwijls hebben jongeren en hun gezin een lange hulpverleningsgeschiedenis, een die dikwijls onderbroken werd en verbleven ze op vele plekken. Samen, jongere, gezin en begeleiders hebben we dan samen één missie: "dit is de laatste stap voor je terug thuis gaat wonen of voor je zelfstandig op een studio je installeert." Jongeren kunnen begeleid worden thuis. Sommige gezinnen worden als gezin soms opgenomen voor enkele maanden. Gewoon wat nodig is, zo lang als nodig, zo kort als mogelijk.

De Wissel wil werken aan een diverse, rechtvaardige en warme samenleving

We geloven dat een herbergzame samenleving jongeren en gezinnen draagt. Dus niet alleen hulpverleners, evenzeer burgers zoals u. Als sociale ondernemer zoeken we dus centen om dat verschil te maken, om andere dingen te doen. Die dan ook niet gesubsidieerd worden. We maken dat concreet met drie voorbeelden

-De organisatie van een warme dagopvang, voor jongeren die tijdelijk niet op school kunnen of durven zijn. Een ander leerrecht verwezenlijken voor jonge mensen die de zin (=de betekenis) in het leven zoeken. En de organisatie met partners van een OverKop-huis in Tienen waar jongeren hun plek van maken en als het minder goed gaat andere jongeren, vrijwilligers en professionelen er zijn.

-We werken actief met paarden en deze jongeren. Zoals een jongere het ooit uitdrukte: ‘soms kunnen dieren meer dan mensen’.-Om deel te nemen aan de samenleving, vandaag ook om school te lopen, is connectie nodig: internet, PC’s, tablet of andere devices. Heel wat gezinnen die we begeleiden leven in armoede. Deze connectie is even noodzakelijk als elektriciteit, basiskledij en voeding, waar we wel voor gesubsidieerd worden.

-Om deel te nemen aan de samenleving, vandaag ook om school te lopen, is connectie nodig: internet, PC’s, tablet of andere devices. Heel wat gezinnen die we begeleiden leven in armoede. Deze connectie is even noodzakelijk als elektriciteit, basiskledij en voeding, waar we wel voor gesubsidieerd worden.

En ja, huiselijkheid vinden we heel belangrijk. Het mag knus en gezellig zijn. Het mag zo zijn dat we als begeleiders er zelf zouden willen wonen. Dus willen we de jongeren soms wat bieden, dat niet levensnoodzakelijk is, maar wel door de bijzondere zorg hen vertelt: jij bent de moeite, iets speciaals, waard.

Hoe kan je ons helpen te helpen

  • Doneer via de donatieknop op deze pagina of via deze link: https://www.wissel.be/doe-een-gift/steun-nu
    De Wissel mag fiscale attesten uitreiken.
  • Organiseer en dien je fondsenwervingsactie in. Dank. En zeker, denken we graag mee.

Zo maken we samen een verschil.

Meer informatie

Neem vrijblijvend contact op met ons via
Dynamisch veld toevoegen

Je kan gebruik maken van de onderstaande dynamische velden. Voeg deze toe aan de tekst en ze worden automatisch ingevuld wanneer de email wordt verstuurd naar een vrijwilliger. De naam van een dynamisch veld staat altijd tussen vier accolades. Technische informatie over de template taal.

Naam van dynamisch veld Voorbeeldwaarde
Steun deze organisatie
Title